TanFaster SuperBruin

  tanfaster superbruin

  Van welk geneesmiddel is bewezen dat het echt helpt tegen haarverlies?

  Vitaminekuren, mineralenkuren, supplementen, lasertherapie, lichttherapie,... allemaal mogelijkheden die beweren het haar terug te doen groeien. Maar geen enkele daarvan is bewezen. De middeltjes die wel bewezen zijn hebben we hier opgesomd. Bijwerkingen zijn wel mogelijk.

  Minoxidil

  Minoxidil voor het behandelen van kaalheidMinoxidil is bij de apotheker verkrijgbaar als een lotion. Studies hebben bewezen dat er bij 40% van de mannen, na een gebruik van 3 tot 6 maanden, terug haar groeit. Je dient de lotion wel te blijven gebruiken, de rest van je leven dus. Indien je een kalende man bent die geen last heeft van een verlaagde bloeddruk zal minoxidil geen nare bijwerkingen geven. Je dient het natuurlijk wel op een normale manier te gebruiken. Dokter Dermatoloog Ilan Karavani is een specialist op dit vlak. Hij dient het middel alleen intrafolliculair toe. Dat gaat via een apparaat die het recht in de haarfollikels toedient. Het thuisgebruik van deze lotion moet met voorzichtigheid gebeuren. Indien je het te veel gebruikt dan kan je bloeddruk verlagen.

  Finasteride

  Een pil die onder de merknaam Propecia te koop is. Je moet ze eveneens levenslang blijven gebruiken. Het effect ervan is tijdelijk en beperkt. Naar het schijnt heeft president Trump er zijn haardos aan te danken. Er zijn wat bijwerkingen mogelijk. Impotentie, uitblijven van de ejaculatie, erectiestoornissen, verminderen van het libido. Bij vrouwen die het gebruiken is er een verhoging op borstkanker. In Amerika lopen er reeds 1500 rechtszaken tegen de fabrikant Merck omdat het erectieproblemen heeft veroorzaakt bij 5 tot 19% van de mannen. Volgens dermatoloog Thomas Maselis is dit het krachtigste middel dat men heeft, maar men moet er voorzichtig mee omgaan. Dat is ook de reden waarom dokter Karavani finasteride als pil niet voorschrijft. Alleen als lokaal gebruik met lotion een 0,1%.

  Duasteride

  Deze pil verschijnt onder de merknaam Avodart. Het wordt voorgeschreven als een medicijn tegen problemen met de prostaat. Maar men slikt het ook tegen haaruitval. De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van finasteride.

  WAY-316606

  In 2018 ontdekten onderzoekers van de universiteit van Manchester dit middel dat in ontwikkeling is om botontkalking te behandelen. Het werkt echter ook vrij goed tegen kaalheid. En de bijwerkingen zijn niet zo ernstig. Men gaat verder klinisch onderzoek doen bij mensen. 

  En wat met dode haarwortels?

  Zijn uw haarwortels dood? Dan kan je ze met geen enkel wondermiddel nog redden. De slapende haarwortels zijn wel nog wakker te schudden. Met een goede behandeling kunnen mannen tussen 25 en 50 jaar in 12 weken tijd 30% haar terug krijgen.

  Video: 20 tips voor vitaler en sterker haar

  Bron: Frank Van Laeken, Dagblad Het Laatste Nieuws
  Datum publicatie: 5 maart 2019