TanFaster SuperBruin

  tanfaster superbruin

  Sport- en spierproblemen

  SporterBij acute aandoeningen van spieren en pezen komen behalve pillen ook zalven, crèmes en gel in aanmerking. Er is voldoende keuze en alle preparaten hebben ongeveer dezelfde uitwerking. De hoeveelheid die je moet aanbrengen hangt natuurlijk af van hoe groot de oppervlakte is die moet behandeld worden. Als maximale hoeveelheid wordt een streepje van 5 cm per keer aanbevolen. Dit 4 tot 5 maal per dag.

  Het is de bedoeling om de pijn en de zwelling te verminderen. Het beste effect zal je bekomen als de behandeling binnen de 24 uur start. Preparaten die een opwarmend effect hebben moet men vermijden bij een sportletsel waarbij een bloeduitstorting zichtbaar is. De opwarming zal de bloedsomloop stimuleren en kan dus de bloeding erger maken. Uitwendige preparaten hebben een mindere werkzaamheid bij chronische gewrichtsaandoeningen zoals artrose en reuma.

  Hoe voorkom je een sportletsel?

  De kans op een sportletsel wordt behoorlijk kleiner wanneer je aangepaste opwarmingsoefeningen doet voor je gaat sporten.

  Wat doe je als je een sportletsel opgelopen hebt?

  Wanneer je een letsel opgelopen hebt moet je in de eerste instantie stoppen met sporten. Neem rust en behandel de kwetsuur met ijs en een steunend verband. Leg eventueel het getroffen lichaamsdeel omhoog. Je kan ook een massage toepassen met een ontstekingswerend middel. Bij een bloeduitstorting kan je Arnican, Hemeran, Hirudoid of Lasonil gebruiken. Gebruik geen opwarmend preparaat de eerste 48 uur na het oplopen van het letsel.

  Geneesmiddelen voor spier- en gewrichtspijnen (niet opwarmend)

  Dolcidium, Dolofin, Extrapan, Fastum, Feldene, Flexfree, Flexium, Ibuphar, Ibutop, Luiflex, Mobilisin, Nestosyl, Niflugel, Nifluril, Nurofen, Srilane, Voltaren Emulgel.

  Geneesmiddelen voor spier- en gewrichtspijnen (opwarmend)

  Algesal, Algipan, Algis-Spray, Emerxil, Nipyl, Rado-Salil, Rado-Spray, Reflex, Stilene, Thermo Cream, Transvane.