Naar de seksuoloog

  Een sekseel probleem heeft niet altijd een lichamelijke oorzaak, het kan ook een psychisch probleem zijn. In dat geval kan men er best eens over nadenken om een seksherapie te ondergaan. Het soort therapie dat je zal voorgesteld worden hangt af van uw probleem, meestal is een gesprek met een seksuoloog een onderdeel van de sekstherapie. De sekstherapeut kan u ook oefeningen voorschrijven die je thuis kan oefenen, alleen of tesamen met uw partner.

  Spreeksessies

  Indien u seksueel probleem met uw partner heeft dan doet u er goed aan om een afspraak te maken met een seksuoloog of een therapeut. Zo kan je als koppel de sexksproblemen beter analyseren en de relatie en seksuele behoeften van elkaar beter leren begrijpen. Het is uiteraard de bedoeling dat beide partners deelnemen aan deze therapie. De therapie duurt ongeveer een uur maar het is mogelijk dat er meer spreeksessies nodig zijn om de seksuele problemen volledig op te lossen.

  Oefeningen

  De seksuoloog zal oefeningen voorschrijven die je thuis met uw partner kan doen. Deze oefeningen hebben tot doel om de communicatie te bevorderen tussen u en uw partner. Deze oefeningen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit technieken zoals de sensatiefocus. Bij de sensatiefocus ervaar je uw partner enkel en alleen door gewoon aanraking, dit is een goede methode voor als het probleem met faalangst te maken heeft.

  Video: met welke problemen kan je naar de seksuoloog?

  Sekstherapie en hulpmiddelen

  Het kan ook zeker geen kwaad om tijdens de therapie gebruik te maken van hulpmiddeltjes zoals een stimulerende gel of libidopillen. Doe in ieder geval kleding aan waarin je jezelf goed voelt, en dat mag uiteraard ook sexy kleding zijn.